• English
Remarq
afbeelding

In 4 stappen naar de beste kandidaat

Stap 1. Inleven

Het vinden van de beste kandidaat voor een vacature begint bij weten wat voor persoon u zoekt. Daarom informeren wij ons tot in detail over de functie. Wat zijn de verantwoordelijkheden, de bevoegdheden, de gewenste vaardigheden en het carrièreperspectief? En wat voor instelling en karakter wordt er van de kandidaat verwacht? Daarnaast verdiepen we ons in de organisatie en leven ons in. In wat voor cultuur moet de kandidaat passen? Is deze informeel of juist meer formeel. Samenwerking of meer individueel presteren? Nadat een beeld is verkregen, wordt deze fase afgesloten met een duidelijke omschrijving van de opdracht en de te zoeken kandidaat.

Stap 2. Werving

Op basis van een profielschets zoeken en benaderen wij in deze fase de beste kandidaten. Hiervoor hanteren we verschillende methodes. In de eerste plaats zoeken we binnen ons eigen bestand. Dit bestand groeit en wisselt voortdurend en biedt een gevarieerd aanbod van mensen die werkzaam zijn in de healthcare industrie. Naast dit bestand beschikken wij over een groot netwerk met mensen die ook weer over een netwerk beschikken. Uiteraard maken wij zo nodig gebruik van de relevante jobsites en social networks. Dit levert een nauwkeurige selectie van personen op die in aanmerking komen voor de te vervullen vacature. In sommige gevallen worden de zoekmethodes aangevuld met werving via advertenties in gedrukte media of op het internet.

Stap 3. Selectie

Hoezeer we ons ook inleven in een opdracht, u voelt uiteindelijk het beste aan wie de juiste kandidaat is. In persoonlijke gesprekken maakt u kennis met de door ons geselecteerde kandidaten. Bij dit proces adviseren wij u uiteraard; op basis van onze ervaring kunnen wij veel zeggen over de mate waarin iemand bij uw organisatie zal passen. Belangrijk voor onze rol hierin is dat wij zorgen dat zowel vanuit de kandidaat als vanuit uw organisatie de juiste verwachtingen worden gewekt. Op deze manier ontstaat een zo eerlijk mogelijke afweging. Zo helpen wij u van stap tot stap en van persoon tot persoon bij het maken van de beste keus.

Stap 4. Evaluatie

De beste graadmeter voor succesvolle werving en selectie is de praktijk. Daar blijkt of de kandidaat die wij samen met u geselecteerd hebben daadwerkelijk de juiste persoon op de juiste plek is. In de periode nadat een arbeidsovereenkomst tot stand is gekomen, hebben wij dan ook regelmatig contact met zowel u als de kandidaat. Daarbij kijken we zorgvuldig of de wederzijdse verwachtingen zijn waargemaakt.