• English
Remarq
afbeelding

Werken met Remarq

Werving & selectie

Het vinden van de beste kandidaat voor een vacature begint bij weten wat voor persoon u zoekt. Daarom informeren wij ons tot in detail over de functie en komen zo tot een functieprofiel. Samen met u wordt een passende wervingsstrategie bepaald. Wij maken gebruik van ons netwerk en database en zullen indien nodig ook adverteren. Daarna selecteren en interviewen wij de kandidaten uitgebreid en zorgvuldig. In persoonlijke gesprekken maakt u kennis met de kandidaten en maakt u een zo eerlijk mogelijke afweging. Zo helpen wij u van stap tot stap en van persoon tot persoon bij het maken van de beste keus.

Detachering

Via detachering schakelt u tijdelijk een interim-professional in. Bijvoorbeeld ter vervanging van een medewerker, of omdat u op zoek bent naar specifieke kennis. Typerend voor een interim-professional is de vakkennis, de flexibiliteit en het inlevingsvermogen.

Executive Search

Bij executive search gaat het om het identificeren, interesseren en selecteren van kandidaten voor strategische management posities binnen uw organisatie. Samen met u proberen wij zo exact mogelijk te bepalen aan welk profiel de ideale kandidaat moet voldoen. Bij executive search draait het om een vertrouwelijke aanpak. Het is een tijdsintensieve wervingsmethode maar een doelmatig middel wanneer het gaat om bemiddeling van posities die worden gekenmerkt als sleutelposities en vaak moeilijk vervulbaar zijn.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Remarq Recruitment & Selection kunt u downloaden.