• English
Remarq
afbeelding

In 4 stappen naar de ideale functie

Remarq streeft ernaar om als werving en selectiebureau mensen te zoeken én te vinden die niet alleen op papier maar ook in de praktijk de beste zijn. Hierbij behartigen wij twee belangen: voor de opdrachtgevers streven wij ernaar de ideale kandidaat te vinden, en andersom voor kandidaten de ideale werkplek. Zo zorgen we dat beide partijen aan een langdurige en succesvolle samenwerking beginnen. Bij Remarq bent u verzekerd van een persoonlijke aanpak. Bij een werving en selectie procedure staat u en uw kandidatuur centraal. Onze werkwijze is opgedeeld in de volgende stappen.

Stap 1. Inleven

Ons doel van een werving en selectie procedure is een succesvolle plaatsing voor zowel u als uw toekomstige werkgever. Daarom kijkt Remarq niet alleen naar uw CV maar ook naar uw persoonlijkheid, capaciteiten en naar de cultuur van het bedrijf dat goed bij u zou passen. Dit wordt duidelijk en helder op papier gezet tijdens het kennismakingsgesprek.

Stap 2. Search

Op basis van uw profiel en uw wensen maken wij een inventarisatie van mogelijk interessante vacatures voor u. Deze worden u voorgelegd waarna in overleg met u besloten wordt of u zich kandidaat wenst te stellen voor een bepaalde vacature.

Stap 3. Selectie

Hoezeer we ons ook inleven in u als kandidaat of de functie, u voelt uiteindelijk zelf het beste aan wat de juiste baan voor u is. U maakt kennis met de opdrachtgever in persoonlijke gesprekken en bespreekt alle details van de functie en uw kandidatuur. Om u goed voor te bereiden op dit gesprek heeft u daaraan voorafgaand een gesprek met Remarq zodat de juiste verwachtingen worden gewekt.

Stap 4. Evaluatie

Uiteindelijk is de beste graadmeter voor succesvolle werving en selectie de praktijk. Daar blijkt of de functie voor u de ideale functie is en u daadwerkelijk de juiste persoon op de juiste plek bent. In de periode nadat een arbeidsovereenkomst tot stand is gekomen, hebben wij dan ook regelmatig contact met u. Daarbij kijken we of de verwachtingen zijn waargemaakt.